Gadulec
http://forum.rybacy.org/

Steaki z tunczyka
http://forum.rybacy.org/viewtopic.php?f=6&t=236
Strona 1 z 1

Autor:  Nowak [ So kwi 21, 2007 3:45 am ]
Tytuł:  Steaki z tunczyka

Składniki:
ryba - tunczykowe steaki (bluefin albo yellowfin)
marynata:
sos sojowy - 2 ły?ki stołowe
sos hoi sin - 1 ły?ka stołowa
czosnek - 1 zšbek zmia?d?ony
miód - 1 ły?ka stołowa
sok cytrynowy - 2 ły?ki stołowe
starty imbir - 1 ły?eczka
Składniki marynaty dobrze zmieszaae, polaae marynatš tunczyka i odstawiae do lodówki na ok 3 godziny.
Steaki piec na BBQ ok 10 minut (w zale?noPci od gruboPci steaków).

Autor:  gryf1287 [ Śr paź 24, 2007 3:46 pm ]
Tytuł: 

Tylko tunczyk musi byae NIE MRO?ONY :?

Autor:  Waldi [ So paź 27, 2007 5:31 pm ]
Tytuł: 

no i koniec jedzenia :cry: :cry: :cry: Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi

Autor:  RychO [ So paź 27, 2007 5:58 pm ]
Tytuł: 

Waldi napisał(a):
no i koniec jedzenia :cry: :cry: :cry: Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi

Chyba, ze sie nam klimat ociepli, dosolimy Bałtyk i ciut go, na wszelki wypadek pogłebimy :D

Autor:  gryf1287 [ N paź 28, 2007 5:13 pm ]
Tytuł: 

Waldi napisał(a):
no i koniec jedzenia :cry: :cry: :cry: Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi

WyPmienite jedzenie nie zna ceny --nie myliae z ogólnie dostepnym "?arełkiem" w majkietach--brrrrrrrrrry posiłek dla "smakoszy" inaczej.
To mniej wiecej tak jak jakowaP nalewka a wspaniałe w swym bukiecie wino!
W naprawde dobrych sklepach Pwie?y tunczyk dostarczany jest dwa razy w tygodniu :lol:

Autor:  wiskawa [ N paź 28, 2007 11:10 pm ]
Tytuł: 

gryf1287 napisał(a):
Tylko tunczyk musi byae NIE MRO?ONY :?

Hmmm... z tego co pamietam z przetworstwa a takze techniki polowow a co pozniej obserwowalem, tunczyka zawsze mrozi sie szybko po zlowieniu. Tak zamrozone tusze sa pozniej dostarczane do przerobu lub na aukcje. Ciezko byloby wiec dostac uprzednio nie-mrozonego.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/