Header image Hej, Hej Rybacy!
Strona byłych studentów Wydziału Rybactwa Morskiego
Gadulec - forum Rybaków i Sympatyków
      Strona główna : : Galeria : : Forum
Teraz jest Pt mar 29, 2024 12:50 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So kwi 21, 2007 3:45 am 
Offline
Majster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 24, 2006 1:26 am
Posty: 158
Lokalizacja: Brisbane
Składniki:
ryba - tunczykowe steaki (bluefin albo yellowfin)
marynata:
sos sojowy - 2 ły?ki stołowe
sos hoi sin - 1 ły?ka stołowa
czosnek - 1 zšbek zmia?d?ony
miód - 1 ły?ka stołowa
sok cytrynowy - 2 ły?ki stołowe
starty imbir - 1 ły?eczka
Składniki marynaty dobrze zmieszaae, polaae marynatš tunczyka i odstawiae do lodówki na ok 3 godziny.
Steaki piec na BBQ ok 10 minut (w zale?noPci od gruboPci steaków).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 24, 2007 3:46 pm 
Offline
Starszy Rybak

Dołączył(a): Wt lis 07, 2006 5:31 pm
Posty: 61
Lokalizacja: Koziołkowe miasto
Tylko tunczyk musi byae NIE MRO?ONY :?

_________________
słuchanie to sztuka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 5:31 pm 
Offline
Ochmistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 23, 2006 2:22 pm
Posty: 762
Lokalizacja: Szczecin
no i koniec jedzenia :cry: :cry: :cry: Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 5:58 pm 
Offline
Pierwszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr wrz 20, 2006 2:25 pm
Posty: 1825
Lokalizacja: Szczecin -Kozacka Góra
Waldi napisał(a):
no i koniec jedzenia :cry: :cry: :cry: Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi

Chyba, ze sie nam klimat ociepli, dosolimy Bałtyk i ciut go, na wszelki wypadek pogłebimy :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 28, 2007 5:13 pm 
Offline
Starszy Rybak

Dołączył(a): Wt lis 07, 2006 5:31 pm
Posty: 61
Lokalizacja: Koziołkowe miasto
Waldi napisał(a):
no i koniec jedzenia :cry: :cry: :cry: Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi

WyPmienite jedzenie nie zna ceny --nie myliae z ogólnie dostepnym "?arełkiem" w majkietach--brrrrrrrrrry posiłek dla "smakoszy" inaczej.
To mniej wiecej tak jak jakowaP nalewka a wspaniałe w swym bukiecie wino!
W naprawde dobrych sklepach Pwie?y tunczyk dostarczany jest dwa razy w tygodniu :lol:

_________________
słuchanie to sztuka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 28, 2007 11:10 pm 
Offline
Stary
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 18, 2006 1:19 pm
Posty: 270
gryf1287 napisał(a):
Tylko tunczyk musi byae NIE MRO?ONY :?

Hmmm... z tego co pamietam z przetworstwa a takze techniki polowow a co pozniej obserwowalem, tunczyka zawsze mrozi sie szybko po zlowieniu. Tak zamrozone tusze sa pozniej dostarczane do przerobu lub na aukcje. Ciezko byloby wiec dostac uprzednio nie-mrozonego.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
 cron

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Wsparcie techniczne KrudIT Usługi Informatyczne
[ Time : 0.022s | 15 Queries | GZIP : Off ]