Gadulec
http://forum.rybacy.org/

kulinaria (mieszanka przypraw do kurczaka z grilla)
http://forum.rybacy.org/viewtopic.php?f=6&t=290
Strona 1 z 1

Autor:  Slawka [ Pn cze 25, 2007 9:23 am ]
Tytuł:  kulinaria (mieszanka przypraw do kurczaka z grilla)

Teraz jest okres grillowania wiec proponuje mieszanke przypraw do kurczaka:3 lyzki stolowe papryki mielonej, 2 lyzki stolowe pieprzu czarnego, 2 lyzki soli, 2 lyzki cukru, 1 mala lyzeczka sproszkowanej musztardy,1 mala lyzeczka pieprzu kajan.Mieszanka przypraw opruszyc filety z kurczaka i pozostawic na 1 godzine w lodowce,grillowaae no i smacznego.

Autor:  RychO [ Pn cze 25, 2007 5:40 pm ]
Tytuł: 

Dziekujemy za przepis, ale gdzie w Polsce mo?na dostaae musztarde w proszku, lub jak jš zrobiae metodš Adama Słodowego :?: :wink: :)

Autor:  Slawka [ Pn cze 25, 2007 6:56 pm ]
Tytuł:  kulinaria

Filety mozna rowniez posmarowac bardzo cienka warstwa musztardy sarepskiej-tez smakuje. :)

Autor:  Woti [ Wt cze 26, 2007 9:02 pm ]
Tytuł:  Re: kulinaria

zelislawa krantz napisał(a):
Filety mozna rowniez posmarowac bardzo cienka warstwa musztardy sarepskiej-tez smakuje. :)

To jest zdecydowanie ucieczka od rzetelnej odpowiedzi!!!! No, wiec gdzie szukaae tej w proszku? :twisted:

Autor:  Slawka [ Wt cze 26, 2007 9:27 pm ]
Tytuł:  kulinaria...

O!Jaki ty jestes konkretny Woti. Mozesz przyjechac do mnie, umnie na osiedlu w sklepie spozywczym jest! A moze w paczce wyslac? Wiesz ziarenka musztardy(bo to ziarenka) tez mam,jakbym sie uparla to bym mogla je zmielic ale mam gotowe zmielone

Autor:  Iwona [ Wt cze 26, 2007 11:39 pm ]
Tytuł: 

D?izus, Rycho!!! To? gorczyca to musztarda w zasadzie. Zmiel sobie, nie?
I jeszcze na bolšce stawy mo?esz okłady z tego robiae:-)

Autor:  Woti [ Śr cze 27, 2007 10:49 am ]
Tytuł: 

1/ Iwonka wyjaPniła, choc nie do konca. Bo mo?e Zelisława zna mielonš gorczyce z dodatkami uzupełniajšcymi :D

2/ Nieklulinarny przepis, ale RYBAKOM (nie zapominam tu wcale o RYBAKACH płci ?enskiej - to znany jezykowy przykład seksizmu, kiedy nazwy np. zawodów sš meskoosobowe) z reguły przydatny (na reumatyzm itp. choroby stawów - nie myliae ze zbiornikami wodnymi o głebokoPci do 2 m!):
Ziarna gorczycy zagotowaae i kiedy zmieknš, na goršco wcieraae w bolšce miejsca. Podobno bardzo skuteczne (podobno, bo ja "to" lecze czym innym z reguły - patrz pkt.3).

3/ Na "G" jest te? GRYKA - Pwietny miód gryczany, sprawdza sie nawet jako dodatek do napoju "metodš 1410" (nieco zabija smrodek oraz dosładza/tłumaczy zwyczajny dla "1410" słodkawy posmak). Gryczany bimberek na pewno sprawdza sie jako dodatek do ka?dej potrawy z grilla. A poza tym usprawiedliwia uprawe tej roPlinki i jej Pliczne kwitnienie :roll:

Autor:  RychO [ Śr cze 27, 2007 5:46 pm ]
Tytuł: 

To w koncu jak to jest :?: Musztarda, czy gorczyca w proszku :?: W pewnej kultowej francuskiej komedii (skrzydełko, czy nó?ka - ?) to były nawet kurczaki i ryby robione z proszku :shock: - ale baaardzo - fuj niedobre :wink:

Autor:  Slawka [ Śr cze 27, 2007 8:59 pm ]
Tytuł:  kulinaria

Oczywiscie musztarda w proszku.Jest dobra.Tak probowalam cos sama wykombinowac ale nie wyszlo. Moja rodzina z Polski ja lubi. Jak twierdza jest podobna do sarepskiej.

Autor:  Woti [ Cz cze 28, 2007 10:48 am ]
Tytuł:  Re: kulinaria

zelislawa krantz napisał(a):
Oczywiscie musztarda w proszku.Jest dobra.Tak probowalam cos sama wykombinowac ale nie wyszlo. Moja rodzina z Polski ja lubi. Jak twierdza jest podobna do sarepskiej.

I to byłoby na tyle, tyle, ?e sklepik z musztardš w proszku za Bałtykiem :)

Autor:  RychO [ Pt cze 29, 2007 9:28 pm ]
Tytuł: 

Pytałem kilka osób o musztarde w proszku. Nasz Absolwent Sławek M. ma jeszcze zapasik nabyty w ... Pietropawłowsku Kamczackim, przed rokiem 2000 :!: Ale podobno - ten przysmak mo?e lata le?eae i dalej jest jadalny :roll:

Autor:  Woti [ N lip 01, 2007 10:02 am ]
Tytuł: 

Nie gniots'a i nie łamiot's'a

Autor:  Waldi [ Cz lip 05, 2007 6:49 pm ]
Tytuł:  Re: Do SLAWCI

[quote="Waldi"]Sławciu napisz tutaj jak po szwedzku jest --musztarda w proszku.-- Jade za kilka dnie w twoje strony to mo?e dostarcze to cudo do Szczecina i zrobie degustacje wsród portalowców, i czy jest łatwo dostepna

Autor:  Slawka [ Cz lip 05, 2007 7:48 pm ]
Tytuł:  przyprawa do kurczaka

Witam Waldi! Musztarda nazywa sie:MÖLLERS TORR-SENAP,produkowany przez fabryke"DRUVAN" w ESLÖV.Przypuszczam ,ze jest dostepny w kazdym sklepie spozywczym,ja kupilam u mnie na osiedlu.

Autor:  Slawka [ Cz lip 05, 2007 8:23 pm ]
Tytuł:  Przyprawa do kurczaka....

Jezeli beda trudnosci w zakupieniu,ale nie sadze, to ja przesle.

Autor:  Waldi [ N lip 15, 2007 12:32 pm ]
Tytuł:  musztarda w proszku

no i musztardy nie kupiłem, myPlałem,?e w Helsinborgu zdmuchnie mnie z pokładu, kilka fotek podePle wkrótce :( :( :( . W Szwecji lało co chwile w Kopenhadze Pwieciło słoneczko. Ale wra?en od cholery i ciut , ciut

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/