Header image Hej, Hej Rybacy!
Strona byłych studentów Wydziału Rybactwa Morskiego
Gadulec - forum Rybaków i Sympatyków
      Strona główna : : Galeria : : Forum
Teraz jest Cz mar 28, 2024 9:38 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 9:23 am 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Teraz jest okres grillowania wiec proponuje mieszanke przypraw do kurczaka:3 lyzki stolowe papryki mielonej, 2 lyzki stolowe pieprzu czarnego, 2 lyzki soli, 2 lyzki cukru, 1 mala lyzeczka sproszkowanej musztardy,1 mala lyzeczka pieprzu kajan.Mieszanka przypraw opruszyc filety z kurczaka i pozostawic na 1 godzine w lodowce,grillowaae no i smacznego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 5:40 pm 
Offline
Pierwszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr wrz 20, 2006 2:25 pm
Posty: 1825
Lokalizacja: Szczecin -Kozacka Góra
Dziekujemy za przepis, ale gdzie w Polsce mo?na dostaae musztarde w proszku, lub jak jš zrobiae metodš Adama Słodowego :?: :wink: :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: kulinaria
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 6:56 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Filety mozna rowniez posmarowac bardzo cienka warstwa musztardy sarepskiej-tez smakuje. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: kulinaria
PostNapisane: Wt cze 26, 2007 9:02 pm 
Offline
Drugi
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 21, 2006 4:46 pm
Posty: 332
Lokalizacja: Szczecin
zelislawa krantz napisał(a):
Filety mozna rowniez posmarowac bardzo cienka warstwa musztardy sarepskiej-tez smakuje. :)

To jest zdecydowanie ucieczka od rzetelnej odpowiedzi!!!! No, wiec gdzie szukaae tej w proszku? :twisted:

_________________
Możesz myśleć po, ale lepiej przed...
Spiesz sie kochać ludzi - tak szybko odchodzą...
Absolwenci - łączcie się!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: kulinaria...
PostNapisane: Wt cze 26, 2007 9:27 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
O!Jaki ty jestes konkretny Woti. Mozesz przyjechac do mnie, umnie na osiedlu w sklepie spozywczym jest! A moze w paczce wyslac? Wiesz ziarenka musztardy(bo to ziarenka) tez mam,jakbym sie uparla to bym mogla je zmielic ale mam gotowe zmielone


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 26, 2007 11:39 pm 
Offline
Pierwszy Sympatyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 22, 2006 10:10 pm
Posty: 116
Lokalizacja: Gdynia
D?izus, Rycho!!! To? gorczyca to musztarda w zasadzie. Zmiel sobie, nie?
I jeszcze na bolšce stawy mo?esz okłady z tego robiae:-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 27, 2007 10:49 am 
Offline
Drugi
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 21, 2006 4:46 pm
Posty: 332
Lokalizacja: Szczecin
1/ Iwonka wyjaPniła, choc nie do konca. Bo mo?e Zelisława zna mielonš gorczyce z dodatkami uzupełniajšcymi :D

2/ Nieklulinarny przepis, ale RYBAKOM (nie zapominam tu wcale o RYBAKACH płci ?enskiej - to znany jezykowy przykład seksizmu, kiedy nazwy np. zawodów sš meskoosobowe) z reguły przydatny (na reumatyzm itp. choroby stawów - nie myliae ze zbiornikami wodnymi o głebokoPci do 2 m!):
Ziarna gorczycy zagotowaae i kiedy zmieknš, na goršco wcieraae w bolšce miejsca. Podobno bardzo skuteczne (podobno, bo ja "to" lecze czym innym z reguły - patrz pkt.3).

3/ Na "G" jest te? GRYKA - Pwietny miód gryczany, sprawdza sie nawet jako dodatek do napoju "metodš 1410" (nieco zabija smrodek oraz dosładza/tłumaczy zwyczajny dla "1410" słodkawy posmak). Gryczany bimberek na pewno sprawdza sie jako dodatek do ka?dej potrawy z grilla. A poza tym usprawiedliwia uprawe tej roPlinki i jej Pliczne kwitnienie :roll:

_________________
Możesz myśleć po, ale lepiej przed...
Spiesz sie kochać ludzi - tak szybko odchodzą...
Absolwenci - łączcie się!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 27, 2007 5:46 pm 
Offline
Pierwszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr wrz 20, 2006 2:25 pm
Posty: 1825
Lokalizacja: Szczecin -Kozacka Góra
To w koncu jak to jest :?: Musztarda, czy gorczyca w proszku :?: W pewnej kultowej francuskiej komedii (skrzydełko, czy nó?ka - ?) to były nawet kurczaki i ryby robione z proszku :shock: - ale baaardzo - fuj niedobre :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: kulinaria
PostNapisane: Śr cze 27, 2007 8:59 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Oczywiscie musztarda w proszku.Jest dobra.Tak probowalam cos sama wykombinowac ale nie wyszlo. Moja rodzina z Polski ja lubi. Jak twierdza jest podobna do sarepskiej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: kulinaria
PostNapisane: Cz cze 28, 2007 10:48 am 
Offline
Drugi
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 21, 2006 4:46 pm
Posty: 332
Lokalizacja: Szczecin
zelislawa krantz napisał(a):
Oczywiscie musztarda w proszku.Jest dobra.Tak probowalam cos sama wykombinowac ale nie wyszlo. Moja rodzina z Polski ja lubi. Jak twierdza jest podobna do sarepskiej.

I to byłoby na tyle, tyle, ?e sklepik z musztardš w proszku za Bałtykiem :)

_________________
Możesz myśleć po, ale lepiej przed...
Spiesz sie kochać ludzi - tak szybko odchodzą...
Absolwenci - łączcie się!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 29, 2007 9:28 pm 
Offline
Pierwszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr wrz 20, 2006 2:25 pm
Posty: 1825
Lokalizacja: Szczecin -Kozacka Góra
Pytałem kilka osób o musztarde w proszku. Nasz Absolwent Sławek M. ma jeszcze zapasik nabyty w ... Pietropawłowsku Kamczackim, przed rokiem 2000 :!: Ale podobno - ten przysmak mo?e lata le?eae i dalej jest jadalny :roll:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lip 01, 2007 10:02 am 
Offline
Drugi
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 21, 2006 4:46 pm
Posty: 332
Lokalizacja: Szczecin
Nie gniots'a i nie łamiot's'a

_________________
Możesz myśleć po, ale lepiej przed...
Spiesz sie kochać ludzi - tak szybko odchodzą...
Absolwenci - łączcie się!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Do SLAWCI
PostNapisane: Cz lip 05, 2007 6:49 pm 
Offline
Ochmistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 23, 2006 2:22 pm
Posty: 762
Lokalizacja: Szczecin
[quote="Waldi"]Sławciu napisz tutaj jak po szwedzku jest --musztarda w proszku.-- Jade za kilka dnie w twoje strony to mo?e dostarcze to cudo do Szczecina i zrobie degustacje wsród portalowców, i czy jest łatwo dostepna


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lip 05, 2007 7:48 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Witam Waldi! Musztarda nazywa sie:MÖLLERS TORR-SENAP,produkowany przez fabryke"DRUVAN" w ESLÖV.Przypuszczam ,ze jest dostepny w kazdym sklepie spozywczym,ja kupilam u mnie na osiedlu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lip 05, 2007 8:23 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Jezeli beda trudnosci w zakupieniu,ale nie sadze, to ja przesle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lip 15, 2007 12:32 pm 
Offline
Ochmistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 23, 2006 2:22 pm
Posty: 762
Lokalizacja: Szczecin
no i musztardy nie kupiłem, myPlałem,?e w Helsinborgu zdmuchnie mnie z pokładu, kilka fotek podePle wkrótce :( :( :( . W Szwecji lało co chwile w Kopenhadze Pwieciło słoneczko. Ale wra?en od cholery i ciut , ciut


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
 cron

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Wsparcie techniczne KrudIT Usługi Informatyczne
[ Time : 0.019s | 15 Queries | GZIP : Off ]