Gadulec
http://forum.rybacy.org/

Jesienne ciasto
http://forum.rybacy.org/viewtopic.php?f=6&t=329
Strona 1 z 1

Autor:  Slawka [ N wrz 02, 2007 1:34 pm ]
Tytuł:  Jesienne ciasto

Jesien, pora opadania jablek... Jablkowe ciasto: wymieszac: 3dcl maki, 3 lyzeczki proszku do pieczenia, 1,5 dcl cukru, 1,5 dcl mleka, 2 lyzki margaryny. Ciasto rozwalkowac; ulozyc kawalki jablka, oproszyc cukrem z cynamonem, polozyc kawalki masla. Piec ok. 30 min w temp 225 stopni.

Autor:  Gadus [ So wrz 08, 2007 7:11 pm ]
Tytuł: 

Mniam :) Ciekawe, co zaproponujesz na zime :?:

Autor:  Slawka [ So wrz 08, 2007 7:34 pm ]
Tytuł: 

To bedzie niespodzianka przed Gwiazdka, ale narazie nie moge powiedziec, bo by nie byla niespodzianka...

Autor:  Gadus [ Pt lis 23, 2007 4:42 pm ]
Tytuł: 

Gwiazdka coraz bli?ej, pamietasz o swojej obietnicy? :)

Autor:  Slawka [ So lis 24, 2007 8:26 pm ]
Tytuł:  Swiateczne jedzonko

"Gravad lax"- marynowany losos w przyprawach: 1kg lososia, 3 peczki swiezego kopru, 2 duze lyzki cukru, 1,5 duzej lyzki mielonego bialego pieprzu, 3-4 lyzki soli. Lososia wyfiletowac,odskorzyc wyciagnac wszystkie osci pincetka, osuszyc sciereczka. Wymieszac cukier, sol i pieprz. Filety oproszyc oraz wgniesc mieszanke. Pokroic koperek i rowniez gesto oproszyc filety. Tak przygotowane filety wstawic do lodowki pod ciezarkiem na 24do 38 godz. Filety trzeba przewracac do 3 razy w czasie "marynowania" i dodawac koperku. Losos po marynowaniu jest gotowy do spozycia. Wspanialy, podawany w ciniutkich plasterkach na polmisku z galazkami swiezego koperku. Jarzynka do tego moze byc szpinak mrozony, przysmazony na maselku z sola i pieprzem z odrobina smietany (Creme fraiche) i maczki ziemniacznej. Lososia podaje nieraz na "koldrece" z szpinaku. :)

Autor:  Slawka [ So lis 24, 2007 8:44 pm ]
Tytuł: 

http://www.hemmetsjournal.se/hj/Recipe. ... ipeID=3573 A losos na "koldrce z szpinaku wyglada jak powyzej.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/