Header image Hej, Hej Rybacy!
Strona byłych studentów Wydziału Rybactwa Morskiego
Gadulec - forum Rybaków i Sympatyków
      Strona główna : : Galeria : : Forum
Teraz jest Cz mar 28, 2024 10:25 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ryby
PostNapisane: Cz wrz 18, 2008 7:29 am 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Rybe lekko posolic. Do srodka wypatroszonej ryby wlozyc maselko, koperek oraz czosnek w plasterkach, zawinac w folie aluminiowa skropiona oliwa i upiec w piekarniku. Pychotka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 14, 2008 10:41 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Sum ma ponad 27.000 kubeczkow smakowych. (Co moze byc tak smacznego na dnie stawu?) :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Makrela
PostNapisane: So paź 25, 2008 8:08 am 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Ulubiona potrawa pisarza Georges`a Simenon`a byla pieczona makrela madame Maigret. Wyprobowalam , potrawa b.smaczna, polecam.
Skladniki:
-4 makrele(300g kazda)
-4 cebule
-5-6 lyzek posiekanej pietruszki
-1 lyzka masla
-sol, pieprz
-2 lyzki musztardy
-3 lyzki soku z cytryny
-bulka tarta
-3 dcl bialego wina lub piwa bezalkoholowego.
Przygotowanie:
-Makrele wypatroszyc, odciac glowe, splukac zimna woda
-posolic i popieprzyc
-na dnie formy ulozyc posiekana cebule z pietruszka
-wymieszac musztarde i sok z cytryny, posmarowac rybe
-polozyc makrele na cebule i pietruszke w formie
-oproszyc bulka tarta, polozyc kawalki masla
-dolac wina lub piwa przy brzegu formy, zeby ryba nie byla wilgotna
-piec w piekarniku 20 min,w temp 225 st.. Mozna uzyc folie na forme.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So lis 29, 2008 3:17 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=580 Jest bardzo smaczna i rowniez nadaje sie na Andrzejkowy stol.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 7:17 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis27436.html :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 17, 2008 10:34 am 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
http://pl.wikipedia.org/wiki/Paprykarz_szczeci%C5%84ski Popularny kiedys paprykarz szczecinski nawet w encyklopedii. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ryby
PostNapisane: Pt lip 17, 2009 1:18 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
http://kogut-domowy.blog.onet.pl/Zle-my ... 85015183,n
Jesli naszly Ciebie zle mysli upiecz sobie szaszlyk. Kuchnia meska reka, ciekawa i humor nie byle jaki. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
 cron

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Wsparcie techniczne KrudIT Usługi Informatyczne
[ Time : 0.012s | 13 Queries | GZIP : Off ]